Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bramborový salát po Hryzalsku

Ingredience:
- cibule 
- kořenová zelenina (celer, petržel) 
- 1/2ks citron 
- 1ks žloutek 
- 1 špetka cukru Glukopuru
- 2 lžíce mražený nebo čerstvý hrášek  
- 300 gbrambory 
- 70g olej (losový nebo olivový) 
- okurka

Postup:
Zeleninu očistíme, podle potřeby oloupeme. Z citronu vymačkáme šťávu.

Uvaříme zvlášť kořenovou zeleninu a zvlášť brambory. Vše pak nakrájíme na kostičky, rovněž okurku a čerstvou cibuli. Pak přidáme i hrášek.

Bramborový salát pro spojíme jemnou olejovou "majonézou" ze žloutku, oleje a cukru (Glukopuru), kterou okyselíme citronovou šťávou.

Aby byl bramborový salát výživný, můžeme do něj nastrouhat část zeleniny syrové (celer apod.).
Místo olejové můžeme udělat "majonézu" mléčnou nebo tvarohovou.

                                                       3..jpg