Houbové překvápko
Hlíva ústřičná
Nejenom, že je tato neobvyklá houba oblíbená pro její chuť, ale zároveň má léčivé účinky, které byli mnohokráte prokázány. Mezi ty nejznámější léčivé účinky hlívy ústřičné patří například schopnost snižovat hladinu cholesterolu, dále zvyšuje rezistivitu (odolnost) organismu proti nemocem a zároveň dokáže podpořit tvorbu červených krvinek.
Také vysoký účinek má při zánětech a virových onemocněních, ale také bývá předepisována při popáleninách, na které má taky pozitivní vliv. Dále se mluví o schopnosti hlívy ústřičné snižovat hladinu cukru a tuku v krvi, dále příznivě ovlivňovat krevní tlak a dokonce i zmírňovat únavu.
Potřebujeme:
Hlívu ústřičnou
Postup
Hlívu podle potřeby očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Houby vložíme do hrnce s vodu. Po lehkém povaření necháme vychladnout a můžeme podávat, možné přimíchat například do rýže.