Jdi na obsah Jdi na menu
 

fazolové klíčky

4. 1. 2010

Fazolové klíčky
Obrazek
K dostání běžně v našich obchodech. Klíčky a zelené výhonky mají v naší výživě největší hodnotu.

Za normálních podmínek rostou v zemi bez přístupu světla a soustřeďují v sobě všechny vitální látky, které mladá rostlinka potřebuje, aby se dostala na povrch půdy za sluncem. Obsahují množství enzymů, bílkovin, přírodních cukrů a vícenásobně nenasycených mastných kyselin.

Kromě uvedených látek obsahují především vitamíny A, B1, B2, B6, C, D a E.

 

Potřebujeme:

balení fazolových klíčků 200g (v obchodech se většinou objevují v zelenině)

 

Postup
Vezmeme klíčky opláchneme pod studenou vodou, do hrnce s vodou přesypeme omyté klíčky a dáme povařit, vařením se v klíčcích zničí jed obsažený ve fazolových bobech.

Až se nám uvaří můžeme k tomu dovařit třeba rýži, aby potkánci měli oběd či večeři pestřejší :o)

Na zbytku klíčků si určitě rádi pošmáknou i páníčci :o)

Možné smíchat s vařenými brambory, rýží..
Podáváme v mističce.

Obrazek

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář