Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mrkvičková svačinka, velice oblíbené

14. 2. 2010

Každý den přemýšlím čím ty svoje fousatý potvory překvapit, zároveň dbám na to abych jim připravila nějakou energeticky nabitou vitamínovou specialitu.

A jelikož těm mým zlobivým ocáskům nechutná syrová mrkvička dávám jen vařenou, ale ve vařené není tolik vitamínu jako v té čerstvé jak do nich dostat i čerstvou?

 

Potřebujeme:

středně velkou mrkev

2-3 piškoty

 

Postup:

 Škrabkou oloupeme mrkev a nastrouháme na struhadle.

Do plecháčku nebo do malého kastrůlku dáme trochu vody a pár lžic nastrouhané mrkve, pozor nezapomeňme si nějakou nechat na talířku nebo prkýnku (budeme ještě potřebovat).

Vaříme tak 5 minut.

Po dovaření přecedíme a propláchneme vlažnou vodou.

Dáme do menší misky spolu s čerstvou mrkví (kterou jsme si nechali neuvařenou) zamícháme a přidáme nastrouhané piškoty (slouží jako sladidlo).

Pořádně promícháme a můžeme podávat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář